Mészöly vagy Szilvamag?

2018.12.05. 07:10

Felújítása idejére átmeneti otthont keres a maroshegyi Batthyány úti orvosi rendelő

A betegek is szavazhatnak, hová mennének szívesebben az átmeneti időszakban.

Majer Tamás

Jövő tavasszal kezdődhet a Batthyány úti orvosi rendelő felújítása

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint Brájer Éva alpolgármestertől, a városrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a beruházás maga várhatóan tavasszal kezdődik, s ideális esetben hat hónapig tart. A tavaszi kezdés annak is függvénye, hogy lesz-e alkalmas vállalkozó kivitelező, aki már akkor neki tud állni a munkának. Hová járjanak addig a betegek? Két opció is van. Brájer Éva az orvosokkal együtt gondolkodva tulajdonképpen szavazásra bocsátotta a kérdést. Az egyik lehetőség, hogy egy fél év erejéig a Mészöly Géza úti rendelőbe költözzön át a Batthyány úti orvosi ellátás, a másik pedig a Szilvamag utcában található volt postaépület.

A közelebbi vagy a tágasabb a jobb megoldás?

Érvek és ellenérvek mindkettő mellett szólnak. A Mészöly úti rendelő magasabb szakmai színvonalú ellátást képes nyújtani, megfelelő a váró mérete, a mosdók állapota. Brájer Éva elmondta, az orvosok ezt támogatják. Itt ráadásul el tudják helyezni az iratanyagokat, az orvosi eszközöket is. Viszont ez távolabb esik a városrésztől, mint a Szilvamag utcai épület. Az egykori posta ugyanakkor minden másban kedvezőtlenebb feltételekkel bír: csak két orvos helyezhető el itt, ez esetben a másik két orvos a felújítás alatt lévő épületben rendelne. Az iratanyagok a Szilvamagban nem férnek el, szűkösebb a váróként funkcionáló helyiség is.

Jövő tavasszal kezdődhet a Batthyány úti orvosi rendelő felújítása
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A lakossági véleménynyilvánítás menete a következő: a Batthyány úti rendelőben már kint van egy doboz, az ebben elhelyezett, papírra vetett véleményekkel, szavazócédulákkal szólhatnak bele az érdekeltek – véletlenül sem mások! – a döntésbe. Várhatóan januárban lesz döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában