Évösszegző

2018.12.22. 09:00

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 áprilisában a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: ® Koppan Viktor David

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1; A Budai úti Légpuskás

Elképesztő dolog történt áprilisban, egy átlagosnak induló hétfőn. Fényes nappal a nyílt utcán a Budai úti panelházak egyikéből lövéseket adtak le a sétáló emberekre. Egy lányt a szeme mellett ért a légpuska lövedéke, egy másikat pedig a combján. Tovább tetőzte a lincshangulatot, amikor kiderült, több áldozata is van az azóta csak Légpuskásként emlegetett tettesnek. Az elképesztő történet és folytatása a feol.hu legolvasottabb cikke volt áprilisban.

2; Országgyűlési Választások 2018

Idén áprilisban ismét szavazott az ország. Portálunk felületén egész napos tudósításokkal, élő bejelentkezésekkel és eredményekkel tájékoztattuk olvasóinkat, így április 8-a a hónap második legolvasottabb cikke volt.

3; A székesfehérvári buszállomáson őrjöngött egy férfi

Listánk harmadik helyén végzett egy 54 éves férfi, aki Székesfehérváron, a helyi autóbusz-pályaudvar várótermében hangoskodott, majd ezt követően megrongálta a váróterem biztonsági üvegét és egy hulladékgyűjtőt.

4; Hivatalos: őrizetben a fehérvári Légpuskás

Egy egész város lélegezhetett fel, amikor a Fejér megyei rendőrök őrizetbe vették a 35 éves dunaharaszti Légpuskás ámokfutót, akinek a lakóhelyén tartott házkutatás során egy légpuskát, céltávcsövet és lőszereket foglaltak le. Rövid időn belül a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája pedig a tárgyaláson éppen ezért elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított az ítéletet tudomásul vette.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

5; Átadták a Szent György-napi elismeréseket a megyei kórházban

Szent György napja nem csak a tavasz kezdetének, hanem az egészségügyi szakmának az ünnepe is. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban számos elismerést adtak át idén is ez alkalomból.

6; Lánykérés tűzoltólétráról

A Légpuskás okozta hátborzongató események után egy rendkívül kedves történetről számolhattunk be áprilisban. Kivételesen nem tűzhöz vagy egyéb balesethez vonultak a székesfehérvári hivatásos tűzoltók: leánykérés volt a fehérvári belvárosban! A statisztikák alapján olvasóink is nagyon szerették Nikolett és Dávid történetét.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

7; Emberre szakadt egy épület födémje Fehérváron

Bontási munkálatok során leszakadt egy mintegy tizenöt négyzetméteres épület födémjének egy része Székesfehérváron, a Donát utcában. Egy ember a leomlott födém alá szorult.

8; Mikortól kell fizetni a Bence-hegyi kilátóért?

Sokáig kérdéses volt, ki – a Vadex vagy a velencei önkormányzat – üzemelteti majd az új kilátót. Amelyért egyértelműen fizetni kell, hiszen fenntartása komoly költséggel jár az üzemeltetőnek. A tereprendezés, takarítás, állagmegóvás nem ingyenes mutatvány ugyanis.

Mint kiderült, véget értek az ezzel kapcsolatos egyeztető tárgyalások a Vadex Zrt. és a velencei önkormányzat között. A Bence-hegyi kilátó üzemeltetése a Velence Városgazdálkodási Kft. feladata mostantól.

9; Elköltözött a fehérvári kórház bőrgyógyászata

Egy közérdekű hír is befért a TOP10-es listánkba. Átmeneti jelleggel, de sokkal jobb körülmények közé költözött a bőrgyógyászati osztály április 26-án, azaz csütörtökön a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházon belül. Mostantól a Seregélyesi út 16. szám alatt, a korábbi neurológiai osztály épületében várják a betegeket a szakemberek, amíg az intézmény új belgyógyászati tömbje felépül.

10; Tokodi doktor is közönségdíjas

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazása március 30-án, éjfélkor zárult le. A gyógyítás iránt elkötelezett hazai orvosokat pácienseik jelölhették a díjra, s a hét közönségdíjas személyéről szintén a nagyközönség voksai döntöttek. Fejér megyei nyertes is van, Tokodi István intenzív koraszülött főorvos személyében.

 

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak január legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak február legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak március legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában