2019

2018.12.07. 19:00

ARTe 70: Jubilál a népszerű táncegyüttes

Generációk találkozójával is készül az Alba Regia Táncegyüttes, amely 2019-ben ünnepli fennállásának 70. évfordulóját.

Bokros Judit

Fotó: Nagy Norbert Az esten fellépett az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

Az Alba Regia Táncegyüttes ma este szerepel a Fölszállott a páva tehetségkutató műsor középdöntőjén, 19.30-tól. Minél többen szavazunk rájuk, annál nagyobb az esélye annak, hogy bejutnak a döntőbe.

Így a pénteki sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester és Juhász Zsófia, a táncegyüttest fenntartó Alba Regia Táncegyesület elnöke még szavazásra buzdított. A fő téma viszont az együttes megalakulásának 70. évfordulója volt, amely jövőre esedékes, s 2019-es év a jubileum jegyében telik majd.

A polgármester elárulta: a város szándéka, hogy jövőre az épület és a fenntartás is az önkormányzat kezébe kerüljön, és megtörténhessen a szükséges felújítás.

Juhász Zsófia elmondta: a Csoóri Sándor Alap-programban 20 millió forintot nyertek, s ezt az emlékév rendezvényeire tudják fordítani. A hagyományos és rendhagyó programok között elsőként a február 2-ai Vigasságcsinálók báljára hívta föl a figyelmet, de szóba került az április végi tánc világnapi gála is, amelyen az elmúlt 70 év koreográfiáiból adnak válogatást.

Vezető képünk archív felvétel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában