advent

2018.12.03. 07:10

A negyedik fát díszítették Börgöndpusztán

Tea, forralt bor és a helyiek által sütött sütemények várták azokat, akik szombaton a közösségi kemence és a Szent Antal-kápolna melletti parkban segítettek a börgöndpusztai karácsonyfa feldíszítésében.

Borsányi Bea

Fotó: Bácskai Gergely/ÖKK

Negyedik alkalommal dicsekedhetnek a börgöndiek saját fával, amely Pázmándról érkezett, és idén is a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület szervezte meg az eseményt. Az égősort és a díszek egy részét előzetesen feltették a fára, szombaton aztán további kézzel készített díszek és gömbök kerültek fel rá, amelyek elhelyezésében a helyi lakosok mellett Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és Cser-Palkovics András polgármester is részt vett. A képviselő asszony elmondta, nagyon örül, hogy Börgöndön ilyen jó közösség alakult ki, múlt héten például disznóvágást tartottak a közösségi kemencénél. Az adventi időszakban minden hétvégén kis ünnepség keretében gyújtják meg a településrész adventi koszorúján a gyertyákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában