Kerekasztal-beszélgetés

2018.11.09. 16:00

Szinte jelmondat: a szer van valami helyett

„A szer helyett nincs semmi. A szer van valami helyett.” Rigó Péter pszichiáter főorvos alapvetése mintegy jelmondatként szolgálta a szakmai kerekasztal-beszélgetést.

V. Varga József

Komlósi Piroska (b), Petke Zsolt, Horváth Gábor és a házigazda, Szilágyi Laura

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Remény. Élet. Változás. A RÉV szenvedélybeteg-segítő ambulancia tegnap este átmenetileg a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba költözött. A szakemberek a veszteség és a szerhasználat jelentőségére és annak összefüggéseire hívták fel a fi gyelmet, és osztották meg tapasztalataikat a jelenlévőkkel. Komlósi Piroska klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szükséges és szükségtelen veszteségeinkről szólt előadásában.

Komlósi Piroska (b), Petke Zsolt, Horváth Gábor és a házigazda, Szilágyi Laura
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Petke Zsolt pszichiáter, addiktológus arra kereste a választ, hogy mi van a szer helyett? A bevezető alapvetés ugyan megadja a választ, de mondandóját a változás (változtatás?) szükségességére, és a felépülés folyamatára építette. Horváth Gábor teológus, addiktológiai konzultáns, a Reménység Rehabilitációs Ház szakmai vezetője a nágocsi intézmény programjáról – az alkohol-, játék- és gyógyszerfüggők terápiájáról – osztotta meg gondolatait hallgatóságával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában