Székesehérvár igyekszik bővíteni a lehetőségeket

2018.11.22. 07:10

Száznyolc fiatal kapott Alba Regia tanulmányi ösztöndíjat

Ebben a félévben száznyolc fiatal részesülhet „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjban. Szerdán tartották az átadót.

FMH

A szorgalom ösztöndíj formájában is meghozza az eredményt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjat a város közgyűlése alapította fehérvári szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók, valamint fehérvári egyetemisták támogatására. A 2018/2019-es tanév első félévére szóló támogatásokra – az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra és az idén szeptembertől bevezetett Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra – szeptember 28-ig lehetett pályázni.

Több mint 7,5 millió forint összérték

Azok, akik támogatásban részesültek, szerdán, a Városháza dísztermében vehették át ösztöndíjukat. A megjelenteket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: a jó tanulmányi eredményeket szem előtt tartva nyújtanak segítséget a fiataloknak és családjuknak. A jövőben pedig szeretnék bővíteni a lehetőségeket.

A szorgalom ösztöndíj formájában is meghozza az eredményt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kiderült, hogy ebben a félévben összesen száznyolc diák, illetve hallgató részesült ösztöndíjban, több mint 7,5 millió forint összértékben. Közülük ötvennégy középiskolás, negyvenöt egyetemi hallgató, kilencen pedig a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács Tagjai. A díjazottak öt hónapon keresztül kapnak havi öt-, tíz- vagy húszezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában