Megemlékezést tartottak az iskolában

2018.11.16. 07:05

Szakemberek is segítik a seregélyesi tragédia feldolgozását

„Ön az iskolalelkész? – Nem, a Hírlaptól vagyok” – 24 órával a tragikus baleset után az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző portáján e párbeszédet követően nyert bebocsátást lapunk, hogy tanúja legyen a megemlékezésnek, amelyre reggel 8 órakor az iskola első emeleti aulájában került sor.

Sági Zoltán

Még szinte felfoghatatlan, ami történt

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A kisebb csoportokban érkező diákok, láthatóan az esemény hatása alatt, mély csendben gyülekeztek. Egy társaság már a baleset helyszínéről érkezett – ők első mécseseiket az intézménytől pár száz méterre álló nyárfa tövében gyújtották meg. A tragédia helyszíne ugyanis az intézkedő hatóságok és az életmentők levonulását követően szinte azonnal zarándokhellyé változott. Szerdán alkonyatkor mécsesek világították be a letarolt terepet, ahová egymás után érkeztek fiatalok és idősebbek. Egy hölgy rögtön három mécsest gyújtott, mert, mint mondta: „hármat kell” – de a mindenünnen felröppenő, fájó és remélhetőleg túlzó találgatások csak az elviselhetetlen bizonytalanságot igyekeznek oldani, hivatalos információk ugyanis nincsenek a székesfehérvári és budapesti kórházakba helikopterrel szállított fiúk állapotáról.

„Bárcsak azt mondhatnánk, hogy elmúlik a fájdalom – de nem múlik el. Idővel könnyebb lesz, de addig is azt jelzi, hogy még emlékszünk arra, akit szerettünk. Létezik hiány, amely sosem múlik el: általa leszünk azzá, akik vagyunk.” 24 órával a tragikus baleset után, Seregélyesen hangzottak el ezek a szavak, az iskola megrendült diákjainak szokatlanul mély csöndjéhez keresve utat.
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Ennek megfelelően csütörtökön reggel egyetlen fotó előtt helyeztek el virágot és gyújtottak gyertyákat az iskolában. A balesetről többet mint eddig, a vizsgálatok lezárultáig nem lehet tudni. A helyszínen életét vesztő helybeli diáklány kilencedikes volt, a két fiú pedig tizedikes – a sofőr így egy korábbi osztályváltás következtében lehetett idősebb, mint ami az évfolyamából következne. A megemlékezésen elhangzott: a tragédia hősöket is szült. A baleset ugyanis jószerével az iskolatársak szeme láttára történt, akik közül voltak, akik azonnal odasiettek, és kellő lélekjelenléttel segítséget nyújtottak. Ennek háttere, hogy a szakképzőben, a T kategóriás jogosítvány megszerzéséhez kapcsolódó egészségügyi oktatáson nyilvánvalóan odafigyeltek. Így a kiérkező mentők a helyszínen szabatos, stabil oldalfekvésben találták, akit lehetett. Ezek a segítők, szinte még gyerekként, elmondhatják magukról: a legkeményebb vizsgán már megfeleltek.

Még szinte felfoghatatlan, ami történt
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A megemlékezésen elhangzottak feltehetően még sokáig visszacsengenek a diáktársak fülében: „Emlékezzünk iskolatársunkra, aki nagyon szép lány volt. A szüleinek még gyermek, de társainak már kész nő – aki örülni, nevetni, szórakozni szeretett volna, ám a sors, a gyerekes felelőtlenség, a vagányság véget vetett e rövidke életnek.” Mint ismeretes, szerdán reggel Seregélyes határában az útról letérve fának csapódott egy autó, amelyben három fiatal ült. A hátsó ülésen helyet foglaló lány a helyszínen életét vesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában