Kikapcsolódás a vízen

2018.11.09. 07:30

Szabadidős sportolók számára érkeztek vízi járművek a Velencei-tóra

Nemcsak a profi sportolók, de a vízi kikapcsolódásra vágyó, úgynevezett „szabadidős” vendégek is élvezhetik a VVSI eszközparkját. Egy programnak köszönhetően ugyanis indián kenuk, sup deszkák és sárkányhajók érkeztek az iskolához.

S. Töttő Rita

Deák Csaba, a VVSI ügyvezetője

Fotó: Igari Balázs

Az utolsó pillanatig kihasználják a vízi sportok iránt érdeklődők a hosszúra nyúlt jó időt a Velencei-tónál. A profi sportolók mellett az amatőrök, azaz a szabadidős vendégek is örömmel kajakoznak, kenuznak, sárkányhajóznak a vízen, amíg az idő engedi. A Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) már kibővített eszközparkkal várhatja ez utóbbi turistákat is a térségben. A Bejárható Magyarország program keretében ugyanis a Magyar Kenu Szövetség, illetve a Bicikli Szövetség vezetésével túrapontokat hoztak létre az országban, ahol szabadidős sportolók juthatnak olyan lehetőségekhez, melyeknek köszönhetően evezhetnek, kenuzhatnak, kajakozhatnak. A VVSI ennek a programnak az országos központjaként kapott vízi járműveket. Deák Csaba, a VVSI ügyvezetője a Fe­jér Megyei Hírlapnak elmondta: A Magyar Kenu Szövetség vezetésével megvalósuló beruházás keretében 210 indián kenu, illetve sup deszka és sárkányhajó érkezett a VVSI-hez.

Deák Csaba, a VVSI ügyvezetője
Fotó: Igari Balázs

– Ezeket az ország különböző vízitúra központjainak osztotta szét az MKKSZ, hogy mindenhol egyenlő hozzáférést biztosítsanak a vízhez. Az eszközpark egy része azonban az iskola gondozásában maradt, hogy a szabad­idős kikapcsolódásra vágyók a Velencei-tónál is profi vízi eszközökhöz juthassanak. E­zeket használhatják önállóan, de túravezetős tanösvény bejárásaink során is, mely alkalmakkor bemutatjuk a Velencei-tó csodálatos vízi élővilágát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában