Kicsiknek és nagyoknak

2018.11.16. 07:21

Sportbirodalom épül Székesfehérváron

Nemcsak a gyerekek, a családok is találnak majd mindig hasznos elfoglaltságot a Halász és a Bátky Zsigmond utca közé ékelődő területen.

Palocsai Jenő

Már megcsodálhatók játékok az új téren

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön a lemenő nap narancs fényénél tartott területbejárást Cser-Palkovics András polgármester. A 2016-ban épített régi játszótér újabb játszóeszközökkel bővül, s ezek jelentős része csak az átadásra vár. Az országban itt lesz először köteles mászórendszer, és a homokozót napvitorla védi majd.

Már megcsodálhatók játékok az új téren
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Használatra készen áll egy 90 négyzetméter alapterületű, fedett kondipark is, amelyen kilenc eszköz kapott helyet. A Városgondnokság szakemberei most kezdik el egy negyvenszer húsz méteres, műfüves focipálya kialakítását, de ennek átadása már csak tavasszal várható. A közvetlen környezet is változik, a múlt héten fákat ültettek és bővül a padok és a szemetesek száma is. A Belügyminisztériumtól kapott ötvenmillió forintos állami forrást Székesfehérvár önkormányzata tizenkétmillió forinttal egészítette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában