osztálytalálkozó

2018.11.19. 07:10

Ötvenöt éve ballagtak Felcsútról

A helyi általános iskolában 1963-ban elballagott nyolcadikosok találkoztak a napokban, az akkori 24-es osztálylétszámból sajnos csak tizenegyen jöttek el végül.

Zsohár Melinda

Az idei a felcsúti osztály ballagásának 55. évfordulója volt

Fotó: Zsohár Melinda/Fejér Megyei Hírlap

A kis csapat ugyancsak összetartó, a negyvenéves találkozó óta sűrűbben összehívják a társaságot. Az 1949-es születésű diákok akkori osztályfőnöke Hajnal Józsefné volt, igazgatójuk idősb Csörgöl Lajos, a legendás igazgató bácsi. Ma már egyetlen kedves pedagógusuk, a harmadikos egykori tanító néni, Kereszty Zoltánné Ravasz Éva tud eljönni hozzájuk, eltávoztak mind a tanárok, tanítók.

Az idei a felcsúti osztály ballagásának 55. évfordulója volt
Fotó: Zsohár Melinda/Fejér Megyei Hírlap

Az osztálytársak közül is négyen elhunytak, egy-kettőről nem tudnak semmit a lelkes szervezők, Oláh János és Schmidt Istvánné Vörös Jutka. Az idei a ballagásuk 55. évfordulója, a tanító néni pedig éppen abban az esztendőben ment férjhez; vele tartott férje is a felcsúti „gyerekek” közé, s felidézték az oly gyorsan eltelt éveket. Egymás szemében fiatalok maradnak, akik gyerekkorban nyolc évet töltenek el együtt az iskolapadban, ez tetten érhető az osztálytalálkozók hangulatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában