ÖTE

2018.11.30. 07:45

Önállóak maradnak a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók

Tüzet oltottak, eltűnt személyt kutattak fel és járműbe szorult embert szabadítottak ki a lajoskomáromi tűzoltók egy gyakorlat részeként.

Szanyi-Nagy Judit

Negyedik minősítő gyakorlatukon vettek részt a lajoskomáromi önkéntes egyesület tagjai, lehetőséget teremtve, hogy jövőre a kisebb súlyú baleseteknél önállóan is beavatkozhassanak. Ezt már 2016 januárja óta megtehetik, ám a jogosultságot évente meg kell újítaniuk. A gyakorlaton azoknak kellett részt venniük, akik az önállóan beavatkozó egység munkáját is segítenék. Ez a lajoskomáromi önkéntesek esetében 21 fő.

– A gyakorlat feltételezése szerint az óvónői szobában tűz keletkezett, s bár az intézményt kiürítették, néhányan mégis eltűntek. Az eltűnt személyeket „saját” fiataljaink alakították, az intézményben itt-ott elbújva, hasonlóan egy valós helyzethez. Pánikhelyzetben ugyanis mindenki menedéket keres. A kiérkező önkéntesek felderítették a helyszínt, elkezdték a beavatkozást, és közben mentési csoportot alakítottak, amelynek tagjai felkutatták a keresett személyeket – mesélte Béczi Zoltán, az egyesület parancsnoka. S hogy mindenkinek legyen feladata, egy másik feltételezésben is helyt kellett állni: az oltás közben arra közlekedő jármű sofőrje fának ütközött, a vezető a roncsba szorult.

A gyakorlatot megfelelt vagy nem megfelelt minősítéssel láthatják el az ellenőrök, akik a lajoskomáromiak esetében az előbbi mellett döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában