Csak egészségesen!

2018.11.03. 10:00

Ne vegyük fél vállról a sütőtököt! Szinte bármit készíthetünk belőle

Sütőtökből bármi készülhet, és a növény szinte bármihez kiváló alapanyagként szolgál. Még salátába is illik!

Szanyi-Nagy Judit

Finom és egészséges színkavalkád a tányéron: a tökkel megbolondított saláta

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A pörkölt mellett friss saláta is készült a Malacok nevű csapat jóvoltából Soponyán. Györki Tünde megosztotta velünk az elkészítési módot: a sütőtököt előbb kockára vágjuk, majd megpároljuk, megpirítjuk. Eközben előfőzzük a rizst, aztán kihűtjük.

Finom és egészséges színkavalkád a tányéron: a tökkel megbolondított
saláta
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezzel keverjük össze a rukkolát, a tököt, két kanál almaecetet, kevés sót, borsot és három-négy evőkanál szűrt almalét. Erre már csak annyi olívaolajat kell öntenünk, amennyit a saláta felvesz. Ha szeretnénk, az ételt még dióval, aszalt szilvával vagy zöldalmával is megbolondíthatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában