A Télapó Fejérben él

2018.11.29. 07:20

Mikulásfalva mindennapjai – Pillantsunk be Nagykarácsony életébe!

A Mikulás Fejér megyében lakik, mégpedig az 1400-as lélekszámú mezőföldi településen, Nagykarácsonyban, azaz Mikulásfalván.

V. Varga József

A Mikulás 9 és 18 óra között várja látogatóit Petőfi Sándor utcai terciáján

Fotó: archív

A Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, s attól kezdve töretlen népszerűségnek örvend. Országos ismertséget ad a falunak, hogy a karácsonyi ünnepek előtt különleges ünnepi képeslapot lehet küldeni, melyet ez alkalomra szóló postai bélyegzővel érvényesít a postahivatal.

Úgy szól a fáma, hogy a Magyar Posta 1994-ben alkotópályázatot írt ki általános iskolások számára, Tervezz karácsonyi bélyeget! címmel. A győztesek jutalma a díjak mellett nagykarácsonyi táborozás volt a következő esztendőben. Ekkor született meg az ötlet, hogy a magyar Mikulás Nagykarácsonyban lakjon. Így az önkormányzat és a Magyar Mikulás Alapítvány 23 éve megnyitotta a Mikulásházat. A ház népszerűsége folyamatosan nőtt, és a hozzá kapcsolódó egy hónapos programsorozat látogatottsága 2006-ra elérte a 15 ezer főt, vagyis befogadóképességének határát. A projektet mára kibővítették, és fokozatosan Nagykarácsony lett a Mikulás-levelezés központja is.

A Mikulás 9 és 18 óra között várja látogatóit Petőfi Sándor utcai terciáján
Fotó: archív

Amint megtudtuk: a csodák birodalma, a nagykarácsonyi Mikulásfalva november 17-én nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. A Mikulás 9 és 18 óra között színes programokkal várja látogatóit Petőfi Sándor utcai terciáján, a programok sorában karácsonyig többek között bűvészshow, Mikulás-váró, hangszeretgető, manósuli, számos koncert és meseelőadás szerepel. Az ünnepélyes finálét december 23-án 14 órától a Tom White zenekar szolgáltatja, Suttog a fenyves című műsorával.

A gyerekek állítólag azt is kiderítették, hogy a magyar Mikulásnak nem rénszarvasai, hanem dámvadjai vannak, továbbá hogy a kedvenc étele a nokedli pörkölttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában