A térség ügyes-lelkes mesemondói

2018.11.28. 07:10

Mesemondó versenyt rendeztek a soponyai általános iskolában

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a soponyai Zichy János Általános Iskola és AMI a nagy térségi mesemondó versenyt.

Hollósi Lászlóné, Szanyi-Nagy Judit

Az iskolában Aba, Csősz, Káloz, Sárkeresztúr, Sárosd és Tác diákjai mérettették meg magukat: a gyermekek magyar népmeséket hoztak. – A mese a hamisságoknak sosem kegyelmez – emelte ki Hollósi Lászlóné igazgató, aki bízik abban, hogy a gyerekek elmerülnek a mesék világában, s tanulnak azokból. Összesen 23 alsós diák vállalta, hogy meséjével elvarázsolja a jelenlévőket. A zsűri elnöke idén is Szecsődi Józsefné, az iskola nyugdíjas igazgatója volt. Munkáját Bognár Miklósné címzetes óvodavezető, Balogh Istvánné nyugdíjasklub-vezető, Faludi-Pál Judit óvodavezető, Simon Sándorné nyugdíjas tanítónő és Csányi Tiborné magyartanár segítette.

Első-második osztályos kategóriában a táci Zsobrák Botond diadalmaskodott, második helyen a soponyai Nagy Balázs, harmadik helyen a sárosdi Piri Kincső végzett. Különdíjat a soponyai Fathi Omar kapott. Harmadik-negyedik osztályos kategóriában a helyi Fathy Sawsan állt a dobogó tetejére, őt a kálozi Kőszegi Brigitta, majd a táci Szauter Emese követte. Különdíjas a soponyai Bencze Katalin lett. A helyezettek könyvjutalmat, oklevelet vehettek át, a különdíjasok plüssmedvét kaptak. Minden kisgyerek mézeskalács mesefigurát vihetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában