Árvizekre készen

2018.11.24. 07:15

Megnövekedett a Varga-csatorna vízgyűjtő területe

A város önkormányzata a meglévő mellé egy új, nagy átmérőjű csőátereszt telepített.

Palocsai Jenő

Végéhez ért a Felsőváros vízrendezésének első és második üteme, a Varga-csatorna Bőrgyár utcai szakaszán a mederburkolás és a Berényi–Nefelejcs utcai átkötés okán növekedett meg a csatorna vízgyűjtőterülete.

A szélsőséges időjárási viszonyokra, akár „villámárvizek” fogadására is képes lesz az új áteresz. Gazdaságossági okokból az Aszalvölgyi árokból származó, bontott csőelemekből épült, ami ennek ellenére tökéletesen és időtállóan ellátja a funkcióját.

A négy hónapig zajló munkálatok közel 62 millió forintot emésztettek fel, ami a tervezettnél tizenöttel kevesebb, a 100 méternyi bontott anyag felhasználása miatt. Az ikresített áteresz kivitelező cégének ügyvezetője, Kálvin Imre elmondta, hogy a kivitelezés nehézségét fokozta a Kelemen Béla út erős forgalma és a környéken a földbe fektetett közművek sokasága.

Viza Attila képviselő hozzátette, hogy a Palotavárosi tavak rekreációs központtá fejlesztésével kapcsolatos pályázatot visszavonták, helyette egy 250 millióval nagyobb beruházás várható.

A Kelemen Béla és Bátky Zsigmond utca találkozását a közeljövőben átépítik. Az új körforgalom kialakítása egy időben zajlik majd a Palotavárosi tavak fejlesztésével.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában