Épül, kiegészül

2018.11.03. 07:00

Már javában tartanak a kerékpárút fejlesztés munkálatai Velencén

A tervek szerint januárban fejeződik be a 170 millió forintos, európai uniós támogatással megvalósuló projektet.

S. Töttő Rita

A munkálatok már javában zajlanak – a jelenlegi terv az, hogy januárral elkészülnek

Fotó: Igari Balázs

Nemrégiben 170 millió forintot nyert Velence városa az Európai uniótól arra, hogy fejlessze kerékpárútját. A földmunka a Velence Korzó felől, a Hősök parkjában már javában zajlik, a tervek szerint a következő év januárjáig be is kell fejezniük a teljes projektet. A korábban kiépített kerékpárút szakaszok is teljes kihasználtságúak, így nagy szükség volt a további fejlesztésre.

A munkálatok már javában zajlanak – a jelenlegi terv az, hogy januárral elkészülnek
Fotó: Igari Balázs

A cél a biztonságos kerékpározás kialakítása a Velencei-tó körül. Épp ezért a tóparti kerékpárút déli hálózata és Velencén a Kemping utcai kerékpárút közötti hiányzó szakasz kialakítása fontos a hivatás-, mind pedig a turisztikai forgalom megteremtése érdekében. A tervezett nyomvonal a Tópart utcában csatlakozik a meglévő, Velence déli hálózat nyomvonalához.

A munkálatok során részben a meglévő kerékpárút nyomvonalát használják fel, részben pedig önálló nyomvonalat, illetve elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárutat építenek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában