Tizenharmadik alkalommal

2018.11.27. 07:20

Jótékonysági est lesz a moldvai csángókért Fehérváron

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Estet a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az est médiatámogatója a Fe­jér Megyei Hírlap.

S. Töttő Rita

December 7-én, 18 órakor kezdődik az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Est a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Dísztermében. Az eseményt megelőzi a ciszterci gimnázium, a Talentum református iskola és a Munkácsy általános iskola gyűjtése: karácsonyi ajándékokat, tisztítószereket és tartós élelmiszereket küldenek a diákok és pedagógusok a rászorulóknak.

Az így összegyűlt ajándékokat a jótékonysági estet megelőzően a Városgondnokság és a Fehérvár Médiacentrum támogatásával Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, valamint Deák Lajosné Székesfehérvár önkormányzati kép­viselője viszi Pusztinába, moldvai csángó magyar testvéreink részére, a Magyar Házba. Visszafelé pedig a jótékonysági est fellépőit szállítják Pusztinából Székesfehérvárra – akiket természetesen később haza is visznek a támogatók. Az esten továbbá fellépnek neves művészek, zenészek, néptáncosok is.

Az estre szóló támogatói jegyek a Fő utcai Líra Vajda János Könyvesboltban, a Szent István Művelődési Házban, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban, a Talentum Református Iskolában és a Református Lelkészi Hivatalban vásárolhatóak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában