Nutellás dorayaki palacsinta sárkányszív teával

2018.11.05. 07:20

Japán teaházat tartott a Fehérvári Anime Team

Meghívhatjuk egy különleges japán teára? – Nikolett az Új Nemzedék kapujában kedvesen invitálta a járókelőket. Japán teaházat tartott szombaton a Fehérvári Anime Team.

V. Varga József

A fiatalok mindenkit várnak soraikba, akiket érdekel az anime világa

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A kivetítőn az InuYasha képkockái peregtek, az egyik asztalnál előkerültek a végtelennek tűnő Yu-Gi-Oh! kártyalapok, de néhányan a go fekete és fehér köveire esküdtek, a konyhában válogatott teák (cseresznye, jázmin, sárkányszív) és ételek (onigiri, dorayaki, mochi) készültek.

A fiatalok hangulatos, japán tradicionális elemekkel egybeszőtt teaházat rendeztek Székesfehérváron, a Kossuth utcai Új Nemzedék Közösségi Térben.

A fiatalok mindenkit várnak soraikba, akiket érdekel az anime világa
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A legutóbbi fővárosi MondoConon Mulan hercegnőnek öltözött Horváth Dorina, a csoport egyik vezetője most a teaház mindeneseként ténykedett.

Szorgoskodtak a felszolgálók, a jázmin teához akácméz illett, míves katanákat és színpompás gésa porcelánbabákat szemlélhettünk, a bennfentesek japán rajzfilmekről (anime) beszélgettek.

Mulan hercegnő (Horváth Dorina) és katonái
Fotó: Fehérvári Anime Team

A teaház egyúttal az ifjúsági csoport bemutatkozását is szolgálta. Négy éve, pár japán kultúrát kedvelő ifjú hozta létre a közösséget, náluk mindenki megtalálja a helyét, akit „megcsapott az anime illata”. Az ősztől péntekenként kora este az Új Nemzedékben adnak egymásnak randevút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában