Bütü, pászma, évgyűrű: az alapoktól kezdik

2018.11.28. 10:30

Ingyenes fafaragó szakkör indult a Kézművesek Házában

Ingyenes fafaragó szakkör indult tegnap 16 órakor a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében a Kézművesek Házában. A nyitó alkalommal mintegy húsz érdeklődő jelenlétében kezdődött meg az első foglalkozás.

Sági Zoltán

Az ékrovásos faragás az eleje mindennek

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„A Fehérvári Kézművesek Egyesülete több faragót tudhat a sorai között, és régóta érlelődik a gondolat, hogy ami tudást fölhalmoztunk, ismeretet megszereztünk: adjuk át a fi ataloknak” – mondta el lapunknak Varga Csaba, a szakkör vezetője. Megtudtuk: egy szerencsés pályázat következtében most jött el az ideje, hogy a terv megvalósuljon. A Heves megyei származású fafaragó, aki civilben mérnök, szülőföldjén is tagja az ottani népművészeti egyesületnek.

Székesfehérváron a keddi naptól kezdődően minden második héten ugyanebben az időben kerül majd sor az újabb foglalkozásokra, amelyek során a pásztorfaragás fortélyaival ismerkedhetnek a résztvevők. Ennek motívumvilágát bemutatva a jövő nyár elejéig tartó foglalkozásokon óhatatlanul utalások esnek majd a magyar történelemre, népi hagyományokra, művészettörténetre – ahogy az aktuális téma és a motívum megkívánja.

Az ékrovásos faragás az eleje mindennek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első nap bemutatkozó körrel indult, ám szavak nélkül is látszott: szép számban jöttek el apák fi aikkal, hogy együtt tanuljanak fafaragni. Már friss tudásuknak is december 24-én reggel mindenképp hasznát veszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában