Őszi „túra” az iskola körül

2018.11.22. 08:00

Egymást követik a boldogságórák Polgárdin – Már az ünnepekre készülnek

Őszi „túrát” tettünk Kárpátiné Frank Éva igazgatóval a Széchenyi általános és művészeti iskola háza táján.

V. Varga József

Az ifjú focisták merész álmokat szőnek Fotó: Az iskola

A IV. korcsoportos fiú futballcsapat veretlenül nyerte a két őszi fordulót, a srácok bizakodva várják a tavaszi folytatást. Eredményeik: Polgárdi–Lepsény 3-1, Polgárdi–Mezőszilas 15-1. A csapat tagjai: Hollósi Armand, Juhász Márk, Hajcsár Juvenál, Boda Martin, Lapos István, Szentes Olivér, Fi László, Kém Ádám, Mészár Szabolcs, Ujhelyi Bence. Edző: Palkovics István testnevelő. A gárda szeretne bejutni az országos döntőbe, noha hosszú az út a döntőig, de mindent megtesznek céljuk érdekében.

Az ifjú focisták merész álmokat szőnek Fotó: Az iskola

A múlt tanév nagyszerű eredményei alapján az iskola elnyerte a Székesfehérvári körzet Atlétika Vándordíját. A cím a diákok szereplése mellett a felkészítők munkáját is dicséri: az elismerés Palkovics Istvánt és volt kolléganőjüket, Rácz Katalint illeti.

A hagyományos mezei/utcai futóversenyen hat iskola (Csór, Enying Tinódi, Mezőszilas, Nádasdladány, Polgárdi és Soponya) 28 csapatának 170 versenyzője vett részt. A négy korcsoport összesítésében aranyérmet szerzett Jakab Tifani, Csiszár Márk, valamint a III. és a IV. korcsoportos fiúk. A további mérleg (egyéniben és csapatban): 5 ezüst- és 4 bronz-érem. Boldog iskola, boldog gyerekek! A múlt tanévben Kissné Reisz Mária csatlakozott elsőként osztályával a Boldog Iskola elnevezésű országos programhoz, az ideiben további két pedagógus, Szabó Valéria és Bakosné Héja Anett kezdte el a projektet (pozitív gondolkodás, optimista hozzáállás).

Az Eszterlánc Óvoda iskolába készülő nagycsoportosai a napokban közös tornaórán mozogtak, játszottak, versenyeztek a tornacsarnokban. A szülői munkaközösség szombaton hangulatos iskolabált rendezett az I. számú épület aulájában. A bál bevétele ezúttal is jótékonysági célokat szolgál: az iskolát gazdagítja és a tanulók körülményeit javítja.

Amint Kárpátiné Frank Éva igazgató elmondta: már az adventre készülnek, a hagyományos karácsonyi vásárt december 7-én tartják, a második iskolai jótékonysági estet pedig december 14-én rendezik meg a Polgárdi Iskoláért Alapítvány javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában