Folyamatosan képezhetik magukat

2018.11.27. 07:45

A legjobb szoftverrel tanulhatnak a Széchenyiben

Tizenkét új, nagy teljesítményű számítógépet, valamint egy interaktív, a CNC oktatását segítő szoftvert kapott a Széchenyi iskola.

S. Töttő Rita

A szoftver és a számítógépek bemutatóján elhangzott: a környező cégek mind ismerik, alkalmazzák már az itt tanult technológiákat

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola több mint 50 éve foglalkozik gépész képzéssel, melynek csúcsa a CNC- és a robot technológia. A CNC technológiával kapcsolatosan kapott most adományt az oktatási intézmény, amely nem más, mint tizenkét nagy teljesítményű számítógép, valamint egy virtuális kezelőfelület. Az eszközöket a Hydro Kft. és a HTM Zrt. a Vulcanus Közhasznú Alapítvány közreműködésével adományozta az intézménynek. A támogatás az Oktatásfejlesztő Széchenyi Alapítvány segítségével jött létre.

A szoftver és a számítógépek bemutatóján elhangzott: a környező cégek mind ismerik, alkalmazzák már az itt tanult technológiákat
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Ezzel a szoftverrel folyamatosan tudják magukat képezni és szinte önálló tanulásra lesznek képesek a diákok, ugyanakkor a tanárok ezt akár a távolból is tudják ellenőrizni – árulta el a hétfőn bemutatott adomány jelentőségét Dominó Csaba igazgató. Ez gyakorlatilag a papírmentes gyártás alappillére, amelyhez immáron az iskolában minden technológia adott. – Erre azért volt szüksége az intézménynek, mert olyan magasabb szintű technológiát, újszerű szakmai színvonalat képvisel, amely a versenyképesség alapfeltétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában