Izgalmas vadászati tárlat

2018.10.07. 07:05

Zichy Aladár is eljön a főurak világát megidéző kiállítás megnyitójára

Megérkeztek a műtárgyak a Szent István Király Múzeum jövő héten nyíló, Vadászok és vadászatok Fejér megyében című kiállításához.

Bokros Judit

Bányai Balázs és a kiállítás egyik darabja

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tárlat kurátora Bányai Balázs, a múzeum történésze, valamint Sánta Ákos, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Vadászati Gyűjteményének muzeológusa. Ők és segítőik, valamint Gosztola Annamária művészettörténész és főmuzeológus rendezték pénteken is a kiállítási anyagot az Országzászló téri épületben. Az október 12-én, 17 órakor megnyíló tárlaton a látogató a barokktól a neobarokkig követheti nyomon a főúri vadászatokat. A trófeák, fegyverek, térképek mellett vadászati témájú festmények is láthatók lesznek.

Bányai Balázs és a kiállítás egyik darabja
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítás anyagát egyrészt a fehérvári múzeum fotó- és vadászpuska gyűjteménye, másrészt az egyéb intézményektől – például Szépművészeti Múzeum, Nemzeti Múzeum, Mezőgazdasági Múzeum – kölcsönzött tárgyak adják. A mintegy kétszáz műtárggyal bemutatják a nagyvadak vadászatát a hegységekben, a mezőföldi részen és a vizes területeken, s még az orvvadászatra is kitérnek. A megnyitón Zichy Aladár, a Zichy Jenő Vadásztársaság elnöke ajánlja a közönség figyelmébe a tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában