két rétegben új aszfalt

2018.10.30. 09:00

Növekvő forgalombiztonság Szabadbattyán és Simontornya között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a terület- és településfejlesztési operatív program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el.

FMH, V. Varga József

Útfelújítás megyénkben 23,7 kilométeren

Forrás: Pixabay

A program több elemeként Fejér megyében a 6307-es jelű, Simontornya–Szabadbattyán közti összekötő út több mint 5,7 kilométer hosszan, Káloz és Soponya települések átkelési szakaszain teljes­körűen megújult – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Zrt. A top Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I. elnevezésű projektet a társaság 180 millió forint, a top Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I. tartalék 1. elnevezésű projektet 195 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projektek keretében több mint 5,7 kilométeren megújult a 6307-es jelű, Simontornya–Szabadbattyán közti út. A beruházást, a projekthez kapcsolódóan, a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, az EuroAszfalt Kft. készítette el.

Útfelújítás megyénkben 23,7 kilométeren
Fotó: Pixabay

Amint megtudtuk: a Simontornya–Szabadbattyán közti összekötő út érintett szakaszainak teljes körű felújítása során a kivitelező a teljes felületű profilmarást, valamint a meglévő burkolathibák javítását követően két rétegben új aszfaltot épített be, a burkolat mellett mindkét oldalon új padka épült. Az új burkolatnak megfelelően a csatornafedlapokat szintre emelték, a keresztező átereszeket kitisztították és javították. A kivitelezés során egy átereszt átépítettek és három hidat teljeskörűen felújítottak, mindkét szakaszon új burkolati jeleket festettek, új közúti jelzőtáblákat és szalagkorlátokat helyeztek ki.

A felújítás által növekedett az összekötő út forgalombiztonsága. A terület- és településfejlesztési operatív program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása kezdődhetett el. Ebből Fejér megyében csaknem 23,7 kilométernyi út felújítása valósulhatott, illetve valósulhat meg európai uniós forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában