idősek napi ünnepség Alapon

2018.10.22. 09:00

Átalakult a világ: nem a fiatalok kérdeznek a tapasztaltaktól, hanem fordítva

A deres fejek takarásából néhány fiatal alakja sejlett fel. Telefonjukat nyomkodták. Ma már ők tanítják az időseket.

Szanyi-Nagy Judit

Mosolyok. Tapsok. Fiatalok. Idősek

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az ősz gyönyörű. Még bőven simogat bennünket a napsugár, a táj színpompás. Az évszak kosara tele van beérett gyümölcsökkel, mandulával, dióval, az egész év ízét-zamatát magában rejtve. Hasonlóan az idősek életéhez – vont párhuzamot Méhes Lajosné polgármester, aki azt is megjegyezte: a megjelentek java nem is olyan régen még az első televíziókat nézte, ma pedig már a gyermekek, unokák segítenek nekik eligazodni a technológiában. Átalakult a világ: nem a fiatalok kérdeznek a tapasztaltaktól, hanem fordítva.

Mosolyok. Tapsok. Fiatalok. Idősek
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az idősek napi ünnepségen az óvodások, iskolások, néptáncosok, az Infinity és a TenDance tánccsoportok, valamint Csuti Csaba és Kersák Edina adtak műsort. Virágcsokrot kapott a tíz legidősebb alapi: Klózer Józsefné (96. életév), Balogh Jánosné (93.), Tóth Gyula, Horváth Jánosné (92.), Orova Mihályné, Tanárki János (91.), Krizsán Béla, Dubicz Lászlóné, Balogh Istvánné (90.) és Rabóczki Sándorné (89.). Az ünnepségen mindvégig egy szál gyertya égett, emlékezve azokra, akik már nem lehetnek közöttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában