a Honvéd Bajtársi Egyesület hívására

2018.10.11. 07:30

Kegyeleti staféta Sárbogárdon – Hatvanöt diák futotta végig a távot

A kegyeleti stafétát – két felső és három alsó tagozatos csapat nevezésével – 8. alkalommal rendezte meg a Honvéd Bajtársi Egyesület.

V. Varga József

Add a stafétát! Váltás a Haladás utca végénél Fotó: Gál Sándor

Sükösd Tamás polgármester köszöntőjében sportszerű, sikeres versenyzést kívánt a gyerekeknek. A résztvevők megemlékeztek az aradi vértanúkról, s egy-egy mécsest is gyújtottak tiszteletükre. A futóstaféta bázisaként a Sárbogárd Sportegyesület sporttelepe szolgált, a mezőny a Sport utcától indult, és tért vissza az Árpád és a Haladás utca (forduló és stafétabotcsere) érintésével. Először a nagyok startoltak, majd őket követték a kicsik.

Add a stafétát! Váltás a Haladás utca végénél
Fotó: Gál Sándor

A felsősök stafétáját a Petőfi Sándor Gimnázium kis gimnazistái nyerték a Mészöly Géza Általános Iskola válogatottja ellenében. Az alsósok versenyében a mészölyösök szerezték meg a győzelmet, megelőzve a mezőszilasi Németh László Általános Iskola és a Sárszentmiklósi Általános Iskola alakulatát. A két győztes csapatnak vándorkupa dukált, az okleveleket és a serlegeket Gál Sándor, a bajtársi egyesület elnöke, az érmeket Sükösd Tamás adta át a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában