Sokat ér számukra az együtt töltött idő

2018.10.03. 09:00

Idén ünneplik huszonötödik évfordulóját a Ráchegyi Nyugdíjas Klub

Heiter Györgyné Marika klubvezetővel diskuráltunk az összetartó közösségről. A negyedszázados jubileum adott hozzá jóleső „ürügyet”.

Majer Tamás

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak a rend kedvéért, jegyezzük föl a klub korábbi vezetőinek nevét: Farkas Lászlóné volt jelen a „zászlóbontásnál”, őt egy rövidebb időre Fröschl Pálné követte a sorban, majd tizenöt esztendőn át Ambrus Gáborné vezette a társaságot, intézte a közös ügyeket. 2012 ősze óta Heiterné Marika fogja össze a klubtagokat.

Programok: kirándulások, főzés, kvíz, tánc, illetve beszélgetés

A biztos pont mindig a szerda. Délután három óra előtt érkeznek meg a tagok – ha mindenki eljön, akkor jelenleg negyvenhárman gyűlnek össze – a Lövölde úti Nyugdíjas Szolgáltató Házba, amely szinte a kezdetektől klubdélutánjaik helyszíne.

Rendre megülik a név- és születésnapokat, de a nemzeti ünnepeket, egyéb jeles napokat is közösen tisztelik meg. A hölgyek vannak többségben a társaságban, Marika nem is győzte hangsúlyozni: az urakat is szívesen látják.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy a fiatalokat is!

A nyugdíjas éveik elején járókat: hiszen érdemes közösséghez tartozni. Marika kiemelte, vannak tagjaik között roppant idősek, és sajnos többen már egyedül élnek, nem mindenki családja él a közelben: számukra valóban rendkívül sokat jelent az egymással találkozás lehetősége, a beszélgetés, a közösen töltött idő, tartalmas kikapcsolódás. Sokat kirándulnak együtt, házon belüli és kívüli vetélkedőkbe is beneveznek. Érdekes megfigyelni, ahogy a nyugdíjas évek alatt olyan dolgokat tanulnak meg, sajátítanak el a bátor tagok, amelyre munkával aktív éveikben nem volt idejük, vagy amire akkor nem is gondoltak. A ráchegyiek pallérozódó tánccsoportja éppen ilyen: nem egykori, hanem kezdő, de annál lelkesebb táncos növendékek alkotják.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Különleges kapcsolatot ápol a klub az Olajfa Református Óvodával, anyák napján, karácsony előtt az ovisok visszatérő vendégek náluk. Marika, mint református hívő egy alkalommal, adventre, meghívta a korábban itt szolgáló Somogyi László lelkészt. Ez eredményezte a református ovisok látogatásait. A figyelem semmi mással össze nem hasonlítható erejével segítik egymást a generációk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában