A halőrök munkáját is segítik

2018.10.11. 15:32

Ha akarnak, a Velencei-tó egyik sarkából tíz perc alatt átjutnak a másikba

A maga kategóriájában az ország egyik legjobban felszerelt hajóját vezethetik mostantól a Velencei Polgárőrség kiképzett tagjai.

S. Töttő Rita

A hajó nagy segítség lesz a polgárőröknek a munkában Fotó: Velencei Polgárőrség

Fotó: Velencei Polgárőrség

Víz alatti keresésre is alkalmas szonárral van felszerelve az a motoros kishajó, amellyel megkezdte munkáját a Velencei Polgárőrség a napokban. A maga kategóriájában az ország egyik legjobban felszerelt motoros kishajója ez, amely alkalmas arra, hogy ha nagyon sietős, akár 10 perc alatt a Velencei-tó egyik végéből a másikba jussanak a polgárőrök.

A hajó nagy segítség lesz a polgárőröknek a munkában Fotó: Velencei Polgárőrség
Fotó: Velencei Polgárőrség

Fehér István, a polgárőrség vezetője elmondta: a kereseti célú hivatásos kisgéphajó-vezetői engedéllyel rendelkező polgárőrök vezethetik a hajót a Velencei-tavon. – A sikeres hajóvizsgákat megszerezve három polgárőrünk jogosult a kishajó vezetésére – tette hozzá. Mint kiderült, tógazdálkodással, víziút-fenntartással kapcsolatos feladatok, a halászati tevékenység, halőrzés, kutatás, mérés, víziút jeleinek ellenőrzése, karbantartása a fő feladatuk. Minden esetben a halőrökkel közösen hajóznak ki a Velencei- tóra, ezzel is segítve a halőrök munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában