Füstös vőlegényálom

2018.10.21. 07:15

Esküvői nyílt nap és menyasszonyi ruha divatbemutató volt a fehérvári Hiemer-házban

Füst száraz jégből. Száll. Előlép belőle egy lány, talpig fehérben. S még egy, hosszú uszály hirdeti szépségét. Mögötte a harmadik, csak a válla meztelen, de abból is megtudunk mindent, s így tovább.

Majer Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Minden vőlegény fehér ruhás álmát egy szintén gyönyörű, vörösbe öltözött koszorúslány végezte be. A végzet asszonya felkeresése helyett mi itt visszalibbenünk a valóságba.

Történt – szombaton –, hogy fiatal párok és csillogó szemű nagymamák lépcsőztek fel a Hiemer-ház báltermébe, ahol esküvői nyílt napon tudhattak meg mindent a nagy napról a gyűrűs szerelmesek. Esküvői szolgáltatók hirdették magukat: cukrászok, éttermek, virágosok, sminkesek, fodrászok, dj-k, fotográfusok, szertartásvezetők és ruhaszalonok – az egyik utóbbi prezentálta az álomszerű divatbemutatót.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kovács Kata ceremóniamesterrel diskurálva megtudtuk, divatba jöttek a természetben – tóparton, erdő közepén, vadászházban, borospincében – megtartott esküvők. A menyasszonyok fehér ruhája örökzöld, a vőlegények viszont ma már egyáltalán nem csak feketében házasodnak, trendi közöttük a kék öltöny. Kata elmondta még nekünk, hogy vannak persze olyan esküvők, lagzik, ahova minden távoli rokon hivatalos, száz fő felett gyűlnek össze, de „praxisában” előfordult már 15 fős esküvő is. 60-80 vendég meghívása az általános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában