Elismerés

2018.10.20. 07:15

Energiatudatos önkormányzat működik Gárdonyban

Napenergiával működő világítórendszerével, geotermikus fűtésével egyre több erőművi energiát takarít meg Gárdony, amelyet díjjal ismertek el.

S. Töttő Rita

Fotó: fmh_foto

A Virtuális Erőmű Program keretében hirdették meg az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatot, amelyen többek közt Gárdony is elismerést kapott. A program kitűzött célja, hogy Magyarország olyan virtuális erőművet „építsen fel” igazolt energiamegtakarításokból, amely kiválthatja egy valódi erőmű létrehozását. Ehhez a nagy­ívű törekvéshez járult hozzá teljesítményével Gárdony városa is, amely így megkapta az Energiatudatos Önkormányzat címet. Tóth István polgármester a Fejér Megyei Hírlapnak felsorolta azokat a kezdeményezéseket és projekteket, amelyek hozzájárultak a sikerhez:

– Rengeteg erőművi fejlesztést takarítunk meg geotermikus fűtéssel, nap­energia-rendszerünkkel, melynek részeként több helyen is sikerült a világításunkat fejleszteni. Ezeket díjazták az elismeréssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában