fontos az elővigyázatosság

2018.10.30. 07:30

Előadást tartottak Polgárdiban az idősek védelmében

A polgárdi rendőrőrs, karöltve a polgárőrszervezettel, bűnmegelőzési tanácsokkal szolgált az időseknek a falu művelődési házában.

Nagy Anikó, V. Varga József

Az előadást Kiss Dávid rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott tartotta Pál Norbert rendőr őrnagy, őrsparancsnok koordinálása mellett, mely során felhívta a figyelmet az időseket veszélyeztető bűncselekményekre, a korosztályt célpontnak tekintő bűnelkövetőkre. Az idősek elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények, ezen belül főként a lopások és csalások áldozatai. Az előadó az esetek feltárásával a jövőben felismerhető árulkodó jelekre hívta fel a figyelmet. Megemlítették az „unokázós csalók” eseteit, melyek kapcsán egy bűnmegelőző filmet is levetítettek. A tél közeledtével szót érdemeltek a falvakban sorra megjelenő házaló tűzifacsalók, és az általuk elkövetett módszerek. A segélyhívás fontosságát kihangsúlyozva elhangzott: „minden másodperc számít”. A találkozó végén a szépkorúak, a rendőrség felajánlása nyomán, fényvisszaverő mellényt és kulcstartót kaptak ajándékba. Mezőszentgyörgyön is volt már előadás, s Nádasdladányban és Sárkesziben is tervezik megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában