Tücskökről, madarakról a gyakorlatban

2018.10.12. 08:00

Élménypedagógia az erdőben – Környezeti nevelés a Sóstón

Észrevétlenül tanulhatnak majd a gyerekek a tücskökről, madarakról és még sok minden másról, ami az erdőben található, azoktól a pedagógusoktól, akik most részt vesznek az „Élménypedagógia az erdőben” című programon a Sóstón.

S. Töttő Rita

Gyakorlati foglalkozásokat ismerhetnek meg a pedagógusok a továbbképzésen

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az Ökoiskolák környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusai számára szervezett szakmai továbbképzést csütörtökön a város környezetvédelmi irodája és a Gaja Környezetvédő Egyesület Sóstón, a Zöld tanyán. A programnak az „Élménypedagógia az erdőben” címet adták, ugyanis a szervezők célja, hogy a továbbképzésen a pedagógusok a tanórán kívüli környezeti neveléshez kapjanak terepi módszertant. A nap folyamán lehetőség volt arra, hogy különböző érzékszervek használatával, természetismereti játékokon keresztül minél jobban megismerjék a gyerekek a körülöttünk élő természet világát.

Gyakorlati foglalkozásokat ismerhetnek meg a pedagógusok a továbbképzésen
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Vajgerné Bőhm Erika a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: nagyon érdekes, izgalmas módszereket tanulnak a foglalkozásokon a pedagógusok, akik a program során megtanulják, mit tudnak csinálni a gyerekekkel, ha kimennek velük a zöldbe. – Használható gyakorlati tudást, játékos lehetőségeket kapnak a kezükbe, amely segít megismerni az élővilágot – tudtuk meg. A pedagógusok olyan játékokat és foglalkozásokat ismertek meg, melynek során a gyerekek észrevétlenül is tanulnak a madarakról, tücskökről és az erdő többi lakójáról. A gyakorlati foglalkozást Adorján Rita erdész, környezeti nevelő, a Mecsekerdő Zrt. erdei iskola vezetője tartotta a tanároknak. Pénteken a Zöld Óvodák nevelői vehetnek részt egy ugyanilyen foglalkozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában