a Bornapok kezdete

2018.10.05. 13:00

Bélyegkiállítással indult a móri programsorozat

Bélyegekkel, képeslapokkal, tematikus összeállításokkal és mindezek szerelmeseivel telt meg a helyi régi községháza épülete csütörtök késő délután.

Palocsai Jenő

Balra Tóth-Bencze József, akinek összeállítása a kiállításon is megtekinthető. Még Ferenc pápának is küldött a bélyegekből, viszonzásul a képen is a nyakában lógó rózsafüzért kapta

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a nagyterem adott otthont az értékes, egyedülálló kiállításnak, ezért a folyosón köszöntötték Fenyves Péter polgármestert, Törő Gábor országgyűlési képviselőt, a kiállítás résztvevőit és a megjelenteket.

A kétnaposra tervezett eseményt Mór városa és a Magyar Posta támogatta egy-egy nappal. A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége, a Wekerle Sándor Alapítvány és a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör is szerepet vállalt a szervezésben, így október 4-től 7-ig látogatható a tárlat a Járási Hivatal termében.

Balra Tóth-Bencze József, akinek összeállítása a kiállításon is megtekinthető. Még Ferenc pápának is
küldött a bélyegekből, viszonzásul a képen is a nyakában lógó rózsafüzért kapta
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Tóth-Bencze József hét éve munkálkodik azon, hogy megmutathassák a bélyegeket a városban. Többek közt az ő összeállítása is megtalálható az üveglappal fedett táblákon, melyben Mór elmúlt harmincnégy évét mutatja be, fényképekkel, újságkivágásokkal és – természetesen – bélyegekkel.

Tematikus, maximafilia, ifjúsági, nyitott, képeslap és egykeretes gyűjtemény osztályba sorolták a kiállítókat a II. rangú regionális tematikus bélyegkiállításon, melynek alkalmából személyes bélyeg, kisív, alkalmi boríték, alkalmi bélyegző, valamint reprint képeslapok is készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában