jóban és rosszban is

2018.09.09. 14:56

Testvér-tűzoltóiknak segítettek a pázmándi önkéntesek Rutzingban

A pázmándi önkéntes tűzoltók ezúttal egy, az osztrák autópályán történt balesethez vonultak rutzingi, osztrák barátaikkal.

Várkonyi Péter

Fotók: Füzesi Csaba

Tűzoltó önkéntesek Rutzingban

A magyarok az ausztriai, testvér-tűzoltóiknál voltak vendégségben, amikor az eset történt, így természetes, hogy velük vonultak menteni. A fesztivál hangulatú találkozón volt kajakozás, evezés, szertár-látogatás, tűzoltó szerelésekkel való ismerkedés, élménybeszámoló, evés-ivás, jókedv.

Fotók: Füzesi Csaba

A rutzingiak a közeli repülőtér laktanyájába is elvitték a pázmándiakat, ahol megcsodálhatták a csaknem futurisztikus, hatalmas tűzoltó járműveket. A három napos program végén az osztrákok egy ventillátorral, ház-és füstelvezetésére használható ventillátorral, és vonulós kabátokkal ajándékozták meg a magyar vendégeket, akik elképzelésük szerint jövőre látják vendégül az osztrákokat, amikor az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Pázmánd, alapításának 135. évfordulójukat ünnepli.

Fotók: Füzesi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában