Jó ügyért fogtak össze

2018.09.09. 20:00

Geszti Sárának és a Herosznak gyűjtöttek Börgöndön az Opelosok

Óriási sikerrel zajlott le a hétvégén az I. OTFM családi hétvége a börgöndi Horgászparadicsom és Szabadidőparkban.

Elekes Gergő

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Autós találkozókról szinte minden héten hallunk valamit. Mitől is lenne különleges egy újabb? Talán ha több jó cél érdekében kerül sor minderre? Talán ha az autósok összefogásából egy gyógyíthatatlan beteg négyéves fehérvári kislány és egy csapat állatmenhelyen élő kisállat élete lehet egy picivel könnyebb? Ezt tűzte ki céljául az Opel Találkozósok Fejér Megye egyesülete, amikor szeptember 7-9 között beköltöztették az ország Opelosait Börgöndre.

Erő és szépség egy helyen
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Minden, ami Opel

Itt aztán volt minden, ami megdobogtatja egy autórajongó szívét, legyen az kicsi vagy épp nagy. A Horgászparadicsomban ugyanis volt mindegyikből. Az esemény legidősebb résztvevője például egy 87 éves bácsi volt, aki ráadásul a születésnapját töltötte el a „villámosok” között.

A márka régi nagy rajongói is kilátogattak az eseményre
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Míg a nagyok a szemkápráztató járművekben (amikből volt rendesen) gyönyörködtek, vagy a kellően izzasztóra sikerült Opel-kvízt töltötték ki, addig a kicsik sem unatkozhattak, hisz a szervezők különböző játékokkal, színezőkkel, sőt még állatsimogatóval is várták őket. Ezekben a gyereksarkokban volt lehetőség a fehérvári Geszti Sárának segíteni (a kislányról korábban mi is írtunk), melyért cserébe kedves kis csillámtetoválással gazdagodhatott minden jóakaró.

Nemes céllal készültek a csillámtetoválások
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Óriási népszerűségnek örvendett a tesztvezetés, az esemény egyik fő szponzora, a székesfehérvári Opel Barta jóvoltából két gyönyörű szép járművet próbálhattak ki az érdeklődők.

A bátrabbak ki is próbálhatták a tűzpiros Opelt
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Egy finom ebéd után aztán megindultak a délutáni programok, melyek közt autótolást, alkatrészfelismerő-, és -hajítóversenyt valamint autó szépségségversenyt is találhattunk. Mindeközben pedig szépen gyűltek a kisállatoknak szánt száraztápos zacskók a gyűjtőhelyen.

Reményeink szerint itt senki sem érzi magát „kívülállónak”, amint újoncok érkeznek, már visszük is oda őket a többiekhez és rögtön elindul köztük egy jó hangulatú beszélgetés. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy igazán összetartó közösség a mienk

– mondta el Juhász Tamás, a rendezvény egyik főszervezője.

A nap tombolasorsolással, eredményhirdetéssel, majd Nagy József koncertjével és retro discoval zárult, hogy aztán vasárnap mindenki „könnyes búcsút” vegyen a másiktól, majd elinduljon haza (ami egyes résztvevők esetében Nyíregyházát jelentette).

Juhász Tamás (balra elöl) szerint jövőre folytatódik a jótékonysági weekend
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Folytatása következik

Az viszont biztos, hogy nem utoljára találkoztak, kisebb összejöveteleket az OTFM minden hónapban szervez, az újabb három napos jótékonysági (mivel Juhász Tamás szerint ez a kulcsa az egésznek) hétvége pedig már most tervben van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában