Szüreti díszben

2018.09.18. 17:12

Kikiáltották az Őszi vigasságot Polgárdiban

Bizony, kikiáltották! Mármint az Őszi vigasságot a városháza mögötti zöldben. Szépkorúak randevújával, szüreti felvonulással és bállal, sztárfellépőkkel.

V. Varga József

A polgárdi nyugdíjasklub hölgyei a díszes óriásbábokkal „szelfiztek” a városházánál Fotó: Héja Ágnes

Első alkalommal rendezték meg a városban a kétnapos Polgárdi Őszi Vigasságot.

Az óriásbábos dekoráció igazi összefogással valósult meg a Polgárdi feliratnál. A bálákat Ladi István és Rácz József adta, szállításukról és elhelyezésükről Kertész Károly gondoskodott, a bábokat, gazduramat és asszonyát Bóta Renáta öltöztette Nyikos-Luterán Lilla, Gabrovits Barbara és az önkormányzat dolgozóinak közreműködésével.

A polgárdi nyugdíjasklub hölgyei a díszes óriásbábokkal „szelfiztek” a
városházánál
Fotó: Héja Ágnes

A város, a rendezvény első napján nyugdíjas találkozót szervezett, mely során a helyi szépkorúak a kőszárhegyi klub tagjait látták vendégül. A csülökpörkölt vacsorát finomabbnál finomabb házi sütemények követték a terített asztaloknál, majd a Let’s Go zenekar csapott a „húrok” közé. Az örökzöld slágerekre aztán táncra perdült házigazda és vendég egyaránt.

A cifra menet huszonhat utcát (!) járt végig
Fotó: Héja Ágnes

A másnapi jelmondat így hangzott: Akkor szüret! A népi lovas felvonulás városi körútra indult, a több mint húsz csikós és fogatos huszonhat utcát (!) járt végig. A díszes menetet nem csupán helyi, hanem környékbeli felvonulók is színesítették, a megállóhelyeken a nyugdíjasklub hölgyei moldvai körtáncot mutattak be. A bázisra visszaérkező megfáradt lovasokat jelentős adag gulyás, a legifjabbakat pedig táncház fogadta. Az esti szüreti bálon Nagy Richárd húzta a talpalávalót, a felállított sátor zsúfolásig megtelt Jolly és Suzy előadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában