Mesélj egy szép történetet!

2018.09.06. 16:30

Gonda Emma népmesemondó mondott történetet a fehérvári idősek otthonában

Az egyik hófehér hajú asszony még keresztet is vetett, hallgatva a példázatot. Népmesék, novellák, versek, regényrészletek sorjáztak az aulában.

V. Varga József

A hallgatóság olykor meg is könnyezte a történeteket

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Krisztus urunkról és Szent Péterről

Magyar kezdeményezésre 2013-ban az ENSZ szeptember 5-ét, Kalkuttai Szent Teréz halálának napját, jótékonysági világnappá nyilvánította. Ebből az alkalomból a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház tegnap második alkalommal rendezett felolvasó délelőttöt a Szárazréti Idősek Otthonában, Mesélj egy szép történetet! címmel. A felkért önkéntesek egymást váltották a harmadik emeleti aulában kialakított közösségi téren, a gondozottak érdeklődéssel hallgatták őket, s olykor meg is könnyezték a történeteket. A szereplők a civil, az állami és a vállalati szférát képviselték. Olvasott többek között az idősotthon lakóinak az Alcoa Shared Services Hungary Kft. négy munkatársa, Székesfehérvár Polgármesteri Hivatalának egyik dolgozója, az esélyteremtési és önkéntes ház képviselője, valamint népmesemondó, művelődésszervező, játékfejlesztő, és képviseltette magát a Fehérvár Médiacentrum, s a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány is.

A hallgatóság olykor meg is könnyezte a történeteket
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Amint Braun Katalin, az esélyteremtési és önkéntes ház képviselője elmondta a Fejér Megyei hírlapnak: az önkéntes ház szervezett már mesemondó alkalmat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztályán, mélyszegénységben élő gyermekeknek is szolgáltak kulturális élményekkel, valamint a múlt év végén először adták át a megyében a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet. Munkájuk során elsődlegesnek ítélik, hogy felhívják a figyelmet az önkéntesség fontosságára, illetve, hogy népszerűsítsék az önkéntesség kultúráját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában