A szüreti felvonulást bál követte

2018.09.10. 08:00

Felkészültek az őszre a csősziek

A településre érkezőket meseszép bábuk és utcai díszítések várják. Így kezdődött meg a hétvégi szüreti mulatság is.

Szanyi-Nagy Judit

Még a fiatalság is díszmagyarba öltözött a mulatságra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mintegy nyolcvan felvonuló vett részt a hétvégi szüreti menetben. A helyi lovasokat Szabadbattyánból, Kálozról, Csórról, Tácról, Abáról, Lepsényből és Budapestről érkezett vendégek egészítették ki, megmutatva a lovas közösség hatalmas összefogását. A felvonulás előtt a református gyülekezet tagjai zsíros kenyérrel kínálták az érkezőket, akik aztán a menet során is élvezhették a csősziek vendégszeretetét. A hagyomány szerint ugyanis a lakosok több helyen étellel, itallal vendégelték meg a felvonulókat, a menetelők pedig műsorral köszönték meg a vendéglátást.

Még a fiatalság is díszmagyarba öltözött a mulatságra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az egyes állomásokon a kisbíró tréfásan elmondta a helyi híreket, s a csőszi néptánccsoport és a helyi általános iskola tanulói táncoltak. A végállomáson az iskolai szülői szervezet tagjai gulyáslevessel várták a célba érkezőket. A napot az esti bál koronázta meg, amely során előbb a lovas egyesület csőszi tagja köszönte meg a felvonulóknak a fegyelmezett részvételt, majd Földesi Gábor polgármester a közös munkát. A kisbíró híreit a bíró és bíróné tánca követte, a bált a Csőszi Néptánccsoport műsora nyitotta meg – tájékoztatott a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában