Ötvenéves évforduló!

2018.09.28. 07:15

Fejér megyei éremgyűjtők randevúja könyvbemutatóval, kiállítással

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér megyei Alba Regia szervezetének hatodik őszi éremgyűjtő találkozóját szeptember 30-án rendezik a Művészetek Házában.

V. Varga József

Az éremcsere és vásár már 8 órakor kezdetét veszi a Művészetek Házában

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A megyei éremgyűjtők a szervezet alapításának 50. évfordulója tiszteletére tartják az őszi randevút. Az éremcsere és vásár már 8 órától kezdetét veszi, a köszöntők 9 órakor kezdődnek. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is elmondja gondolatait az évforduló kapcsán.

Az éremcsere és vásár már 8 órakor kezdetét veszi a Művészetek Házában
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A rendezvényt Szilágyi Mihály, az országos egyesület főtitkára nyitja meg, a helyi szervezet megalakulására Sárdi István alapító tag emlékezik. Az évfordulóra jelent meg az 50 éves a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében című kötet, mely a szervezet történetének krónikáját, az általa kibocsátott gazdag érem­anyag katalógusát, továb­bá rendezvényeik, az a­zokon elhangzott előadások széleskörű információs anyagát tartalmazza. A kiadványt Igari Antal elnök mutatja be. Az évfordulóra emlékérmet is kibocsátottak. Az emlékkönyvvel egyetemben emlék­érmeket adnak át a szervezet tagjainak és támogatóiknak.

A kiállítást Magyar István nyitja meg, a tárlatvezetést is ő tartja, a kiállítás rendezőjének gondolatait pedig Izsay Ferenc háznagy tolmácsolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában