Menő jövő a jövő-menőknek

2018.09.12. 11:30

Elektromos autók járnak a belvárosban

A város szeptember 15-én, szombaton rendezi meg az elektromos járművek napját, amely a másnap induló Európai Mobilitási Hét felvezető rendezvénye lesz.

Sági Zoltán

Cser-Palkovics András: A tapasztalatok szerint a városban nő az e-autók száma

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Mint a Fehérvári Civil Központ előtti téren rendezett sajtótájékoztatón elhangzott, a Rákóczi utca és a Várkörút lezárt szakaszán az érdeklődők – érvényes jogosítvány birtokában – akár ki is próbálhatnak egyes modelleket. A tesztvezetés a Rákóczi utca lezárt szakaszán lesz, a tesztautók a Panorama Offices előtti parkolóban állnak majd, a járművek kipróbálására itt lehet jelentkezni a kiállító cégek képviselőinél. Elhangzott még: jelentősen növekedni fog az elektromos töltőpontok száma Székesfehérváron.

Cser-Palkovics András: A tapasztalatok szerint a városban nő az e-autók száma
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A Menő jövő program során az elektromos autózást népszerűsítik

A Menő jövő című, 13 órától 19 óráig tartó programon öt kiállító lesz jelen, akik több E VW Golfot, Nissan Leafet, KIA Nirot, elektromos BMWket, köztük i3-at és elektromos robogókat állítanak ki a Várkörút lezárt szakaszán. „A rendezvényen szeretnénk az elektromos autózást mint élményt és életérzést egyre több emberhez eljuttatni” – mondta Cser-Palkovics András polgármester, akitől megtudtuk: a támogató cégekkel együttműködve, a Közgyűlés döntése alapján, az elkövetkező hónapokban 12 helyen építenek ki elektromosautó-töltőt. Ebből, a Polgármesteri Hivatal szakirodájának javaslata alapján, tizenegy gyorstöltő, egy pedig villámtöltő lesz, a város következő részein: Mátyás király körút, Gyümölcs utca, Király sor, Huszár utca, Seregélyesi út, Jankovics utca, Sütő utca, Gáz utca – Alba Regia Sportcsarnok (villámtöltő), Béke tér, József Attila utca, Ybl Miklós lakótelep, Rác utca. Így, a töltési pontok fejlesztésével hamarosan minden városrészben elérhető lesz a szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában