„Magasztalni kell az anyát!” – írta Goethe

2018.09.15. 09:00

Az anyatejes táplálás dicsérete

Az édesanyákat és a kismamákat kedves szavakkal és egy szál virággal köszöntötte Bognár József polgármester a védőnői szolgálatnak az anyatejes táplálás fontosságát fókuszba helyező pénteki rendezvényén.

V. Varga József

A szőnyeg a játékok révén valóságos gyermekszigetté vált

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az elöljáró az aprónépet is üdvözölte, de ők elmerültek a játékban, a közösségi ház nagytermének középen leterített szőnyeg örömteli gyermekszigetté változott. A piros tűzoltóautó kézről kézre járt, a dobozból építőkockák kerültek elő, zakatolt a kisvonat, színes lufik szálltak, gurult a sárga labda.

Úrhida Soósné Fekete Éva védőnő körzetéhez tartozik, a mint elmondta: a 0–6 éves kor osztálynak 218 a gondozotti létszáma. A múlt évben 28 csecsemő született a településen, az édesanyák közül tizennégyen jelenleg is szoptatnak.

A szoptatás sokkal többet jelent a táplálásnál, hiszen ez egy olyan bensőséges kapcsolat, kötődés anya és gyermeke között, ami megalapozza a gyermek későbbi életének alapjait, valamint növeli az anya önbizalmát és női önértékelését.

A szőnyeg a játékok révén valóságos gyermekszigetté vált
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Úrhida lakosságszáma a rendszerváltást követően dinamikusan növekedett, és mára csaknem megháromszorozódott – emelte ki Bognár József polgármester. Mindez a főként Székesfehérvárról vagy az ország más pontjáról a községbe költöző fiatal családoknak köszönhető, melynek következménye az átlagosnál jóval magasabb gyermekszám. Az elmúlt évek fejlesztéseiben (egészségház, óvodabővítés, játszóterek és az idei attrakció: a bölcsőde) az az irány látható, mely a lurkók és szüleik számára biztosít jobb körülményeket.

 

A program további részében a szoptatásról, mint az élet alapjáról Hegedűs Judit védőnő beszélt, majd a Dévény-módszerről, a mozgásfejlődési zavarokról és fejlesztésükről Mayor Klára gyógytornász osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. A rendezvény natúr babaápolási termékek bemutatójával és hordozási tanácsadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában