becsengettek

2018.09.13. 14:55

Apró hazafiak a Katonai emlékparkban

Nyolcadik tanévét kezdte a Hazafiság Iskolája a pákozdi Katonai Emlékparkban, melynek megnyitójára szerdán került sor. Ezúttal kétszázhúsz alsós kisgyerek életébe hozták be a hazafiság, a nemzeti értékek jelentőségét. 

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kicsi, alsó tagozatos gyerekek számára főképp színes élmény, amit a Hazafiság Iskolájában való részvétel jelent. A pákozdi Katonai Emlékpark pedig olyan környezetet teremt számukra ehhez, amely az iskola falain kívül teszi lehetővé a hazával, nemzeti értékekkel, honvédelemmel kapcsolatos ismeretek elsajátítását. A program fő célja ugyanis ez – játékokon, élményszerű foglalkozások közepette ismerni meg a magyarság múltját, jelenét, a nemzeti jelképeket.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A „Hazafiság Iskolája” egy olyan pedagógiai program, amely újszerű módszereivel az egészséges nemzettudat kialakításához, a tanulók hazához fűződő kötelékeinek erősödéséhez kíván hozzájárulni. Szerdán tanévnyitóval kezdődött meg a nyolcadik tanév. Az emlékpark, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete által szervezett programon az idei évi csapattal együtt már több mint 25 ezer 700 diák fordult meg.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei tanévnyitón a résztvevőket Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára írásban köszöntötte, többek közt e szavakkal: „Fontos, hogy a felnövekvő nemzedék számára átadjuk a szülőföld szeretetét, hazánk védelmének fontosságát, valamint hitünk, értékeink, kultúránk megőrzésének igényét. Így minden olyan kezdeményezés, amely ezt tűzi zászlajára – így a Hazafiság iskolája is – nagyon értékes és fontos...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában