Ingyenes wifipontok

2018.09.27. 07:20

A Haleszban telefont is lehet majd tölteni

A Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezete az ingyenes wifi-hozzáférési pontok – jelenleg csak kettő van a városban – lehetséges bővítési helyeiről készített felmérést a városban, amelynek összegzését szerdán délután adták át Cser-Palkovics András polgármesternek.

Borsányi Bea

A polgármester támogatja a Fidelitas javaslatát

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megkérdezettek kezébe adott listán tizennyolc olyan hely szerepelt, amelyek közül hármat lehetett kiválasztani. Az összesítés után kiderült, legtöbben a Csónakázó-tavat, a vasútállomást és a Zichy ligetet jelölték meg.

Ezen helyszínek mellett főleg parkok és terek jöttek még szóba, mint lehetséges ingyenes wifi-hozzáférési pontok, vagyis főleg olyan közösségi terek, ahol nemcsak a fiatalok, de más korosztályok tagjai is gyakran találkoznak. A polgármester elmondta, ő maga is fontosnak tartja az ingyenes wifi-hozzáférési pontok bővítését, hiszen a 21. században az internetnek a vízhez, villanyhoz és gázhoz hasonló alapvető közszolgáltatássá kell válnia.

A polgármester támogatja a Fidelitas javaslatát
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az is kiderült, hogy a Csónakázó-tó környékének ilyen irányú fejlesztése már szerepel a campus terveiben. A Halesz parkban pedig legkésőbb tavasszal kísérleti jelleggel kihelyeznek egy olyan padszerkezetet, amely nemcsak wifit szolgáltat, de áramvételi lehetőséget is biztosít a telefon töltéséhez. Az új hozzáférési pontok kijelöléséhez Cser-Palkovics András szakemberek bevonását javasolta, az elkészült tervezetet pedig a közgyűlés elé kívánja majd terjeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában