Vízvezetékcsere

2018.09.21. 09:00

A Fiskális út rekonstrukciója a vízgerincvezetékek átépítési munkálataival kezdődik

Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők csütörtökön délután a Fiskális út–Pozsonyi út kereszteződésében tartott sajtótájékoztatón adtak tájékoztatást a térségben hamarosan induló fejlesztési beruházásról.

Sági Zoltán

Östör Annamária és a mellette álló Horváth Miklós Csaba adott tájékoztatást a hamarosan induló munkálatokról

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A Fiskális út teljes keresztmetszetét érintő rekonstrukciója a vízgerincvezetékek átépítési munkálataival kezdődik meg, hivatalosan 2018. szeptember 24-én – ám a munkálatok teljes gőzzel október 1-jére indulnak be. A Fiskális út ellátását jelenleg egy 150 mm átmérőjű azbesztcement vízvezeték biztosítja, amely képes kielégíteni a szükséges vízigényeket, de az azbesztcement-technológia elavult, vízpazarló és sérülékeny, ezért cseréje mindenképpen szükséges.

Az átépítés a Fiskális útnak a Budai út–Béla út közötti szakaszát érinti, és várhatóan nettó 5 hónapot vesz igénybe. Amennyiben a téli időjárás a munkavégzést akadályozza, a munkálatok leállnak, az utat pedig ideiglenesen visszakapják az autósok. Az építés időtartama alatt a következő forgalmi renddel kell számolni:

Östör Annamária és a mellette álló Horváth Miklós Csaba adott tájékoztatást
a hamarosan induló munkálatokról
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatok, amelyek mindig párhuzamosan, két helyszínen zajlanak majd, a Fiskális útnak egyszerre csak egy-egy – két bekötőút közötti – szakaszát érintik. Az egyik mozgó helyszín a Béla út felől halad szakaszosan a Pozsonyi úti körforgalom felé, a másik pedig a körforgalomtól indul a Budai út felé. Az aktuálisan érintett két szakaszon a forgalom mindig a körforgalom felé lesz egyirányú. Az érintett autóbuszjáratok útvonalának változását közlemény ismerteti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában