Lóra pattan a hatodik osztály

2018.09.18. 07:00

A cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iszkaszentgyörgyi iskolában

Az idei már a negyedik év, amikor lóra pattannak a kastély­iskola hatodikosai. Az igazgatóval az iskolai alapítvány által rendezett családi piknik apropóján beszélgettünk.

B. Kiss László

A piknikezés a kastélyparkban gyereknek, felnőttnek egyaránt tetszett Fotó: iskolai alapítvány

Idei tervekről, várható eseményekről

Másodszor rendezett családi pikniket szombat délután az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért Alapítvány. A helyszín az intézménynek helyet adó kastély tágas parkja volt, a tanulók pedig szüleik társaságában érkeztek. Volt család, amely a kistestvért is elhozta. A fűre terített plédeken bárki kényelmesen elnyúlhatott, ezúttal ezzel nem sértette az etikettet, a kosarakból pedig előkerült az uzsonna. A gyerekek nagyon élvezték a különböző népi játékokat, az anyukákat a közös zumba révén mozgatták meg, de volt fittboksz-bemutató is. A vidám délutánra a Helyi Banda nevű népzenei formáció műsora tette föl a koronát.

Az alapítvány családi piknikje adta az apropót arra, hogy meginterjúvoljuk az idei tervekről, várható eseményekről a kastélyiskola igazgatónőjét, Szonn Ibolya Máriát.

– Éppen ma küldtük el a Boldog iskola cím elnyerését megpályázó anyagunkat. A cél, hogy a gyerekek az iskolában – és majdan az életben is – jól érezzék magukat. Ennek érdekében rendszeresen foglalkozunk majd tanórán olyan témákkal, mint például az optimizmus gyakorlása, a boldogító jó cselekedet, a megküzdési stratégiák, a megbocsátás, vagy az apró örömök fontossága – kezdte válaszát az oktatási intézmény vezetője.

A piknikezés a kastélyparkban gyereknek, felnőttnek egyaránt tetszett Fotó: iskolai alapítvány

Az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola úttörőnek számít a lovaglás oktatásában. Az idei lesz a negyedik tanév, amikor a hatodik osztályosok a testnevelésóra keretében csaknem tucatnyi alkalommal nyeregbe pattannak. A rendhagyó foglalkozásokat, amelyeknek nagy a sikere a gyerekek körében, az önkormányzat és az iskolai alapítvány támogatása tette eddig lehetővé.

Folytatódik az iszkai suliban a Menő Menza program is, amely az egészséges táplálkozást és életmódot hivatott propagálni. Erre 20 millió forintot nyertek – mondta el Szonn Ibolya Mária.

Jó kapcsolatot ápolnak

Rendhagyó módon emlékeznek meg az idén az aradi vértanúkról. A hetedik osztály szeptember elején – ugyancsak egy nyertes pályázatnak köszönhetően – négy mozgalmas, feledhetetlen napot Erdélyben töltött, és eljutott az aradi emlékműhöz is. A kisdiákok a helyszínen műsort adtak, amelyet rögzítettek, és október 6. alkalmával a videót – mintegy „helyszíni közvetítés” gyanánt – levetítik a többieknek.

Az iszkaszentgyörgyi iskola jó kapcsolatot ápol finn és észt iskolákkal. A látogatások kölcsönösek. Legközelebb október 12-én érkezik észt küldöttség a faluba, akiknek bemutatkozik az intézmény is. Nyílt napot tartanak, ahol tanórákra és más délutáni programokra várják a küldöttség tagjait – tudtuk meg az igazgatónőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában