Beszállnak a buliba

2018.08.16. 07:30

Vasárnapra laza utcabált, jövő hétvégére művészeti napokat szerveznek Öreghegyen

A Fehérvárt jellemző, nemzeti ünneppel teljes augusztusi programkavalkádból idén sem maradnak ki Öreghegy hagyományos mulatságai.

Majer Tamás

A mulatság után, éjjel fél 1-kor buszok indulnak Öreghegyről a város belseje felé

Fotó: FMH-archív

Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és Östör Annamária képviselő sajtótájékoztatón sorolta el a programokat.

Kezdjük a kakukktojással: Horváth János Királyszobor című egész alakos szobrának avatóünnepsége nem az Öreghegyen, hanem odébb, a Kisfaludi Közösségi Ház előtti téren lesz; augusztus 17-én, 17 órakor. A mester tavaly nyáron faragott királyt A Szabadművelődés Háza előtt megrendezett, sokra hivatott faszobrász szimpóziumon, a Rönkfeszten. Az avatón Pitti Katalin operaénekes és Hegedűs Valér zongoraművész működik közre.

Vissza a hegyre! Augusztus 19-én jön a 27. Öreghegyi Mulatság.

– Ez a leghosszabb hagyománnyal rendelkező augusztusi esemény, s a város második legnépszerűbb programja – dicsérte a rendezvényt Östör Annamária.

Mi várható idén? Először is lesz éjjeli buszjárat a város belseje felé, az éjféli, tíz perces tűzijáték után, fél egykor indulnak el a járművek. A mulatság 14:30 órakor kezdődik.

A képviselő laza, vidám utcabált ígért, hangsúlyozta: a 20:30 órakor kezdődő utcabál hagyományos lesz, ez azt jelenti, hogy a Fantom zenekar adja az alaphangulatot. A programok közül a Hej, barátom… című koncertet emelte ki: Szörényi Levente és a Vujicsics Együttes előadás 19 órakor kezdődik.

A mulatság után, éjjel fél 1-kor buszok indulnak Öreghegyről a város belseje felé
Fotó: FMH-archív

Szörényiék koncertje előtt a szokottnál kicsit hosszabb színpadi átállás lesz, ezért 18 órára extra irodalmi programot iktattak be a szervezők: Pánczél József Máriavölgy 62. szám alatt pincéjében P. Maklári Éve, Bobory Zoltán és Cserta Gábor tart zenés irodalmi estet.

Augusztus 24-25-én tartják a 19. Aranybulla Művészeti Napokat az Öreghegyi Közösségi Házban. A Rönkfeszt itt is visszaköszön, hiszen a pénteki – hagyományosan határon túli alkotó munkásságát bemutató – képzőművészeti kiállítás vendége a faszimpózium egyik tavalyi művésze, egy szobrász, a sepsiszentgyörgyi Éltes Barna lesz. A Kapu című tárlaton Filep Sándor festőművész mond laudációt. A 18 órakor kezdődő megnyitó után 20 órától lép fel – ha jó idő lesz, szabadtéren, ha eső, akkor az épületben – a Budapest Ragtime Band. Másnap 21 órakor pedig Hevesi Tamás ad nagyzenekari koncertet. Mindegyik program ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában