Harmincan mehetnek albérletbe

2018.08.29. 07:51

Új esély az utcán élőknek

Mintegy 205,11 millió forintot nyert pályázat útján a Kríziskezelő Központ májusban indított Új esély című programja, amelynek célja, hogy 30 hajléktalan számára biztosítson önálló lakhatást, elősegítve ezzel a társadalmi és munkaerő-piaci visszailleszkedésüket.

Borsányi Bea

Harminc hajléktalan kap most esélyt és albérletet

Fotó: Archív

A programot kedden délelőtt mutatta be Zsabka Attila, a központ vezetője. Kiemelte, az utcán élő emberek helyzetében csak akkor képzelhető el tartós és valós változás, ha komplex módon kapnak segítséget. Ennek az összetett támogatásnak a részeként 30, korábban tartósan az utcán, vagy menedékszálláson élő, előzetesen orvosi, szakmai és pszichológiai kiválasztási folyamaton átesett hajléktalan kap 31 hónapon keresztül lehetőséget arra, hogy önálló lakásban újból felépítse az életét. A beköltözések július 1-jével kezdődtek meg, a lakások bérleti díját és teljes berendezését a pályázati pénzből fedezik.

Harminc hajléktalan kap most esélyt és albérletet
Fotó: Archív

Emellé olyan lehetőségeket is biztosítanak a programban résztvevők számára, amellyel könnyebbé és gördülékenyebbé tehetik a mindennapi életüket, de szakemberek is segítenek nekik egyéni tanácsadással. A héten elindultak az úgynevezett szakmásító képzések is, amelyek könnyebbé teszik számukra a munkaerő-piaci visszailleszkedést is. „A program legfőbb célja az lenne, hogy egy alapkomfortos élet újbóli megtapasztalása után kialakuljon bennük az igény arra, hogy megtartsák a lehetőséget és ne akarjanak visszakerülni a sátorba, az utcára”, mondta el Zsabka Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában