gyerekek és fiatalok

2018.08.22. 07:15

Tűzoltókat toboroztak Bodajkon

Vidám tűzoltónapot tartott a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület: az első olyan saját rendezésű ünnepét, aminek a középpontjában a fiatalok, illetve a gyerekek toborzása állt.

Palocsai Jenő

Kis tűzoltók nagy elszántsággal Fotó: Rozsnyai Attila

Fotó: ROZSOFOTO

Ahogy minden tűzoltórendezvény, úgy ez is felvonulással kezdődött, ezért a város légvégéről, a benzinkúttól indulva haladt a menet, végig szirénázva, a városon át, a tó partjára, ahol vidám tűzoltó programokkal és profi bemutatókkal várták az érdeklődőket. Elsősorban a fiatalokat és a gyerekeket célozta meg inkább ez a nap, és bár többször is összegyűltek az égen az esőfelhők, egyre több érdeklődő figyelte az eseményeket és vett részt programokon, mint például a poroltóhajító versenyen, ahol 10 méteres dobás esetén egy sör volt a jutalom. Szólt a zene, a bográcsban rotyogott az étel és a gyerekek nem tudták eldönteni, hogy puttonyfecskendővel oltsák a kis ház-paravánt, vagy álljanak inkább be a sorba, hogy különböző pillangókkal a szemeik körül, rohangálhassanak arcfestés után. Olajtűz bemutató volt kora délután, majd a szervezők megtartották éves beszámolójukat.

Kis tűzoltók nagy elszántsággal
Fotó: Rozsnyai Attila

Négy óra után kevéssel lakástűz bemutató borzolta a kedélyeket. Szinte karnyújtásnyira volt a nézőktől a szoba-utánzat, így közelről láthatták, milyen gyorsan terjed a láng. Az utolsó program az este megtartott baleset-szimuláció volt a székesfehérvári tűzoltók, valamint a rendőrség és a mentők bevonásával. A feszítővágó, üvegfűrész és daraboló közös bevetése után nem maradt sok a kocsiból. A látványos bemutatókat már nem zavarta meg délután többször jelentkező eső. Este retródiszkóra volt hivatalos a város lakossága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában