Ercsi Eötvös József Általános Iskola

2018.08.22. 15:00

Tesióra az udvaron, amíg a felújítás készül

A tornacsarnokra 31 milliót, az általános iskolára több mint 126 millió forintot költenek.

Bokros Judit

Az Ercsi Eötvös József Általános Iskola uniós pályázatnak köszönhetően újulhat meg. A fenntartó Dunaújvárosi Tankerületi Központ 126 millió forintnál több támogatást nyert. A kivitelezés júniusban kezdődött és várhatóan augusztus végén fejeződik be – tájékoztatott Szilágyiné Németh Sarolta Zsuzsanna tankerületi igazgató.

Felújítják, korszerűsítik a tornatermet, füvesítik, virágosítják a sportudvart, felújítják az ugrógödröt. De közösségi tér kialakítása, folyosók, mellékhelyiségek, higiéniás létesítmények felújítása, és energetikai korszerűsítés is szerepel a munkálatok között.

Az iskolánál található Baczakó Péter Városi Sportcsarnoknál szintén felújítási munkák zajlanak. A csarnok működtetői és fenntartói feladatait 2017-től szintén a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vette át az önkormányzattól.

A műszaki szakvélemény megállapította, hogy a tornacsarnok teljes tetőszerkezete felújításra szorul, jelen állapotában a testnevelési órák megtartására nem alkalmas. A felújítás a Klebelsberg Központ belső pályázatán nyert 31 millió forintból valósul meg. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2018. október végéig fejeződnek be.

Addig a tankerületi központ az intézménnyel egyeztetve biztosítja – a csarnok udvarán – a testnevelés órák megtartását és a mindennapos mozgás lehetőségét. A fenntartó a diákok érdekében mindent megtesz, hogy a létesítmény minél hamarabb ismét rendeltetésszerűen működjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában