gigaparadicsom

2018.08.09. 11:00

Szörnyek szériában: újabb úrhidai óriás

Szabó Sándor helyi nyugdíjas azzal hívta fel szerkesztőségünket, hogy ismét rekordméretű paradicsom termett a kertjében.

Sági Zoltán

Egy kis tápsó, műtrágya és öntözés csodákra képes

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A magokat 3 éve, a Szombathely környékén élő unokájától kapta, amelyekből 2016-ban már termett egy 1,3 kg-os példány a kertjében. Lapunkat azzal is megkereste. Az idei azonban 1,82 vagy 1,87 kg-os. A bizonytalanság abból fakad, hogy Szabó Sándor a hivatalos eredmény érdekében a falusi boltba vitte be leméretni a hipertróf terményt – méghozzá mind a kettőbe. Ezzel az akcióval a termelő, akinek helyén van az esze, az óriásparadicsom hozzávetőleges súlyának megismerése mellett logikusan más információval is gazdagabb lett. Ez természetesen az ő titka marad.

Egy kis tápsó, műtrágya és öntözés csodákra képes
Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Mint Szabó Sándor elmondta, 28 évvel ezelőtt Székesfehérvárról, a Horvát István utcából költöztek ki Úrhidára, ahonnan ő még 12 évig járt Mórra dolgozni. Szerelőasztalokat gyártott kábelkonfekcionáló cégeknek. Egy lánya, három lány unokája és egy lány dédunokája van. Ő 16 éve, felesége 10 éve nyugdíjas, így van idejük kertművelésre, ami a rendben tartott portán meg is látszik. Hátul van egy kis fólia sátor is, amelyben kápia paprika, illetve – a rekorderhez képest – apró, barátságos paradicsomok pirulnak. A szőlővel párhuzamosan futó csilibokrok során padlizsánlilában pompáznak az érőfélben lévő csilitermések A fólia mögött a „szörnysoron” a karóra futtatott zöldparadicsom-lombok között pedig már színesednek az újabb rekordgyanús példányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában