Határon átívelő

2018.08.02. 07:30

Már használható az ideiglenes híd Mezőkomárom és Szabadhídvég között

Újabb szakaszába ért a Mezőkomárom és Szabadhídvég közti Sió-híd felújítása.

Szanyi-Nagy Judit

A periódusidő fél távjánál és az új hídnál járunk

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az egy forgalmi sávos Sió-hidat felújítják, ezért pár méterre tőle ideiglenes hidat alakítottak ki a szakemberek, amely július 25-e óta „üzemel”. Ez azt jelenti, hogy az erre közlekedőknek ezt a provizórikus építményt kell használniuk, hiszen a régi Sió-hidat az új híd forgalomba helyezésével egy időben lezárták.

– A következő hetekben a felújítandó híd aszfaltburkolatának lemarása, a hídszigetelés eltávolítása, a híd vasbeton pályalemeze, a befüggesztett középső rész és a járdakonzolok bontása, valamint alapszélesítés következik – mondta el Molnár István, a közútkezelő megyei igazgatója. Tőle tudjuk azt is, hogy a munkák megkezdéséhez szükséges gázvezeték kiváltása csak késve tudott megvalósulni a tavaszi magas vízszint miatt, ez az előzetes ütemtervhez képest csúszást okozott. A munka várhatóan idén év végére készül el.

A periódusidő fél távjánál és az új hídnál járunk
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A szakember kiemelte: az ideiglenes hídon maximum 3,5 méter széles és maximum 40 tonna össztömegű járművek közlekedhetnek, legfeljebb 20 kilométer per órás sebességgel. A hídon való áthaladást jelzőlámpa szabályozza, melynek fázisidejét módosították, hogy a hídon közlekedő kerékpáros és lassú járművek (például kistraktorok) is megfelelő biztonsággal át tudjanak menni azon. A jelzőlámpa periódus­ideje 130 másodperc, amelyből 25 másodperc a zöld idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában